Harry Scholtens

Mijn naam is Harry Scholtens

Ruim 15 jaar geleden werkte ik bij de gemeente Zwolle. Een collega liet zich met grote regelmaat masseren. De volgende dag kwam zij dan altijd enthousiast op het werk en zei iedere keer: ‘Harry dat moet jij ook echt eens proberen. Echt iets voor jou!’. Ik kon me dat toen niet voorstellen. Ik beredeneerde alles vanuit mijn hoofd. Toen ik afscheid nam vanwege een andere baan, kreeg ik een cadeaubon voor een massage. Ik ben gegaan en ontdekte wat massage met mij doet. Stapje voor stapje ontdekte ik een hele andere kant van mijzelf. Durven vertrouwen op mijn gevoel, niet meer alles willen beredeneren en controleren, maar meer loslaten en laten gebeuren. Ik merkte dat aanraking meer effect heeft dan heel veel woorden.

 

Na de ontdekking van massage heb ik verschillende opleidingen en cursussen gedaan op het gebied van massage. Ik wilde er alles van weten! Ik leerde dat massage niet alleen draait om de techniek. Bij Geert van Coillie volgde ik de opleiding Integratieve Massage. Voor mij is dat een belangrijke basis. Daarna volgden nog vele opleidingen en massageworkshops. Daarmee heb ik mijn eigen stijl ontwikkeld.

 

Massage heeft mij gevormd in wie ik nu ben. Het heeft gemaakt dat ik nu anders in mijn werk en in relaties sta. Ik werk al vele jaren in leidinggevende functies binnen de overheid. Mijn collega’s ervaren het als plezierig dat ik ruimte en vertrouwen geef.

 

Het werd mijn droom om mijn passie voor massage op anderen over te brengen. Daarom begon ik met het geven van workshops en organiseerde ik uitwisselingsavonden. Vanuit de opleiding kende ik Els Jonkheer. Samen hebben we veel gesproken over het geven van workshops en om samen een écht goede opleiding te starten. Met MassageRijkdom is deze droom gerealiseerd.